Το Διαβολίτσι είναι ένα χωριό του νομού Μεσσηνίας χτισμένο σε υψόμετρο 100 μέτρων. Σύμφωνα με το πρόγραμμα Καποδίστριας ήταν έδρα του δήμου Ανδανίας, ενώ τώρα βρίσκεται στο δήμο Οιχαλίας. Σύμφωνα με την απογραφή του 2001, το Διαβολίτσι είχε 853 κατοίκους. Τα πετρόχτιστα παραδοσιακά σπίτια, η όμορφη πλατεία, ο σταθμός του τρένου με τα υπεραιωνόβια πλατάνια και γραφικά καφενεία, καθώς και το υπαίθριο θέατρο “Σταθία Κωνσταντακοπούλου” συνθέτουν την εικόνα της έδρας του Δήμου Ανδανίας.

Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, το Διαβολίτσι οφείλει την ονομασία του σε βυζαντινό αξιωματούχο. Η Ανδανία υπήρξε κατά την αρχαιότητα σημαντική πόλη, πρωτεύουσα της Μεσσηνίας από την εποχή του μυθικού ιδρυτή της, Πολυκάονος, ώς την εισβολή των Δωριέων. Στην Ανδανία, που καταστράφηκε κατά το Β’ Μεσσηνιακό Πόλεμο, τελούνταν μυστήρια αφιερωμένα στους Μεγάλους Θεούς. Απέχει 39 χλμ ΒΔ από την Καλαμάτα.

Στο Διαβολίτσι εδρεύει ο Αθλητικός Όμιλος Διαβολιτσίου που ιδρύθηκε το 1957 και ο Ολυμπιακός Διαβολιτσίου που παίζουν στο γήπεδο του χωριού.

Κάθε καλοκαίρι στο Διαβολίτσι πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις (“Πολιτιστικός Αύγουστος”) εις μνήμην του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου που καταγόταν από το χωριό (μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, λογοτεχνικές βραδιές, θέατρο σκιών, κουκλοθέατρο, ομιλίες, παραδοσιακοί χοροί κτλ.). Επίσης το Διαβολίτσι αποτελεί το σημείο τερματισμού του “Ανδάνειου Δρόμου”, του αγώνα δρόμου που πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι σε μια διαδρομή μήκους 17.000μ (Αρχαία Μεσσήνη – Διαβολίτσι).

Από το Διαβολίτσι κατάγονται γνωστοί επιχειρηματίες, έμποροι, λογοτέχνες κ.ά